PREČU KATEGORIJAS Garšaugu sēklas

Dilles LUKULLUS

Anethum graveolens Smaržīgā dille Viengadīga Sēj iekštelpās visa gada garumā ražai iekštelpās, sēklas nedaudz apsedzot ar augsni, dēstus audzē 15-20 grādos pēc Celsija. Sēklas dīgst 14-21 dienas. Sēj ārā marts - jūnijs, sēklas nedaudz apsedzot ar augsni. Ražas vākšana: vislabāk dilles griezt tieši pirms to izmantošanas. Āra raža vācama no jūnija - novembrim. Dilles ēdienam piešķir vasaras svaiguma aromātu. Salātos liek diļļu lapiņas un jaunos, mīkstos kātiņus. Smalki sagrieztas dilles pieliek skābpiena produktiem - kefīram, rūgušpienam, biezpienam, krējumam. Diļļu zaļumus pārkaisa sviestmaizēm, ar lapiņām rotā aukstos un siltos ēdienus, salātus. Zupām der gan svaigas, gan kaltētas dilles. Gurķu sālīšanai izmanto stingrus un cietus kātus, kā arī ziedkopas. Kulinārijā lieto arī diļļu sēklas. Tās liek zupās, marinādēs, zivju zupās, pieliek vārītām un sautētām zivīm. Mīl saulainu vietu. Augstums 90cm Iepakojumā 8 GRAMI
Cena: 0.70 €
Skaits: